Seçici Lazer Sinterleme (SLS)
Seçici Lazer Sinterleme (SLS)
İşlevsel ürünleri doğrudan 3D modelleme verilerden gerçekleştirin. Seçici lazer sinterleme (SLS) kısaltması, en yaygın kullanılan endüstriyel katkı tabakası yapım yöntemidir. Başlangıç malzemeleri toz halinde çeşitli plastiklerdir. 3D baskı üretilen bileşenin uygulama alanına bağlı olarak, farklı özelliklere sahip malzemeler seçilir. Bir veya daha fazla lazerin yardımıyla, bu üç tozdan fonksiyonel üç boyutlu nesneler yazdırılır. 3D baskı ile lazer ışını, isabet eden parçacıkları hassas bir şekilde birleştirir. Yapı platformu daha sonra bir tabaka kalınlığı ile indirilir ve toz ile doldurulur. Bu işlem, tüm öğe yazdırılana kadar tekrar edilir. Toz yatak işlemindeki basınç nedeniyle, karmaşık geometrilere rağmen destek elemanları birlikte üretilmemelidir . İstek üzerine bileşenler örneğin düzleştirme, püskürme, renk sızma, boyama veya kaplama gibi yüzeylerde daha da rafine edilebilir.
Lazer sinterleme nedir?
Lazer sinterleme, ilave üretim ve hızlı prototipleme içinde bir işlemdir. Burada, çeşitli plastiklerden yapılmış parçalar mümkün olan en kısa sürede üretilir. Zaten avantajlarından biri gelişim sürecinde yeni formlar, parça ve aletler yapılabilir. Böylece, 3D yazıcı yapılan 3D Modelleme ilk basılan nesneden hata kaynakları tespit edilebilir ve iş parçaları doğrudan uygunlukları için kontrol edilebilir ve gerekirse buna göre uyarlanabilir. Kaynak tasarrufu, zaman ve maliyet açısından verimli , optimize edilmiş hassas iş parçaları , özelleştirilebilir CAD verileri ile üretilir. Selektif Lazer Sinterlemenin bir diğer avantajı, neredeyse sınırsız tasarım özgürlüğü olmasıdır. Ancak karmaşık ve telkari olan, geometrileri içinde yer alan fikirler gerçekleştirilebilir. Yapısal soğutma kanalları gibi iç hareketli parçalar veya boşluklar, SLS dikişsiz olarak da gerçekleştirilebilir. Özellikle, gereken önemli ölçüde azaltılmış zaman, lazer sinterlemenin önemli bir avantajı, aynı zamanda faktör üretim maliyetleridir. Burada maliyetler yapılı hacme göre hesaplanır. SLS ile boşluklu telkari şekiller, daha kompakt bileşenlerden daha düşük maliyetlidir ve bu nedenle maliyetlerin genellikle karmaşıklıkla birlikte arttığı geleneksel üretim yöntemlerinin aksine durur.
Lazer sinterleme – hizmetlerimiz
Modelyap Sintertechnik, ilave üretim süreçleri etrafında geniş bir hizmet yelpazesi sunmaktadır. Hızlı Prototipleme özellikle yeni bileşenler, lazer sinterleme işlemi gelişiminde önemli bir rol oynar. Ek olarak, metalik bileşenler için lazer eritme (DMLS: seçici lazer eritme) sunuyoruz ve çeşitli yüzey işlemlerini gerçekleştiriyoruz . Ayrıca 3D modelleme kontrol taramaları servis portföyümüze aittir. Yerinde üretim birimlerimizde ve test merkezlerimizde, projenin CAD yaratılmasından sinterleme ile bitmiş iş parçasının incelenmesine kadar tüm iş adımlarını gerçekleştiririz. İşte en modern lazer sinterleme makinelerimiz Mevcuttur. Sürekli olarak diğer üretim tesislerine yatırım yapar ve iş süreçlerimizi optimize ederiz, böylece müşterilerimize her zaman en iyi sonuçları sunarız.
Lazer sinterlemenin avantajları
- Balzeme çeşitliliği – (plastik ve metal 3d baskı)
- Süreç güvenliği
- Zaman tasarrufu
- Aletsiz üretim sayesinde maliyet avantajları
- Bir montajdaki bileşenleri azaltarak maliyet avantajları
- Risk yönetimi
- Yapıcı özgürlük
- Fonksiyon entegrasyonu
- Özelleştirme (Toplu Özelleştirme)
Lazer sinterlemede: işlemler
Lazer sinterleme işleminde, seçilen plastik toz çok ince bir tabaka kalınlığında bir inşaat platformuna uygulanır. Daha sonra, toz, önceden ve talep üzerine , önceden CAD programı tarafından tanımlanan yapılar boyunca bir lazer ışını ile kaynaştırılır . Platform indirilir ve yeni bir toz tabakası uygulanır. Bu katman katman oluşturur tüm nesne. Kaynaşmamış toz aynı zamanda iş nesnesinin dengelenmesine de hizmet eder. Erimiş toz daha sonra başka projeler için kullanılabilir. Böylece, malzemelerin aşınması büyük ölçüde azalır. Bu aynı zamanda düşük üretim maliyetlerine de yansır. Seçici lazer eritme prototipleme yönteminin aksine, lazer sinterlemesinde metal kullanılmaz, ancak yalnızca poliamitler, polimerler ve elastomerler kullanılır . Modelyap Sintertechnik, sonraki bölümde sunulacak olan kalıcı bir on plastik seçeneği sunar.
Seçici Lazer Sinterleme (SLS) İşlemine
Hızlı Göz Atma
Parça Büyüklüğü
Tek işlemde lazer sinterlemesi sırasında 1000 x 500 x 450 mm’ye kadar büyük plastik parçalar bu işlemde üretilir. Bireysel elemanlar ekleyerek, keyfi olarak büyük montajlar üretilebilir. |
Üretim süresi
Sipariş verdikten ve sizinle olası bir istişareden sonra, genellikle siparişinizi kapsamına bağlı olarak 1-5 gün içinde üretiriz. |
Maliyetler
Sizinle birlikte, 3d yazıcı fiyatları, fikirleri ve olasılıkları tartışacağız ve geliştirilen CAD veri setlerine dayalı maliyetleri hesaplayacağız. Burada kişisel düşünceler öne süremeyiz, çünkü uyguladığımız her proje bireyseldir. |
Toleranslar
Çoğu durumda, bileşen geometrisine ve istenen malzemeye bağlı olarak nominal büyüklüğün +/-% 0,3’ü kabul edilebilir. Daha fazla ayrıntıyı teknik broşürümüzde bulabilirsiniz
Seçici lazer sinterlemesi için kalıcı olarak mevcut plastikler
Modelyap Sintertechnik SLS işlemi için kalıcı olarak on farklı plastiğe sahiptir . Bitmiş bileşenin kullanım amacına ve mukavemet, kimyasal direnç, esneklik, iyi termal iletkenlik, alevlere karşı koruma ve daha fazlası gibi ilgili gerekli malzeme özelliklerine bağlı olarak.
Kullandığımız plastik malzemeler:
- PA 12 doğal / beyaz / gri: Yüksek mukavemetli plastik kimyasallara karşı dayanıklı, uzun süreli stabil, iyi ayrıntılara sahiptir ve çeşitli şekillerde tedavi edilebilir. Biyo uyumluluk sayesinde malzeme medikal protez alanında iyi bir seçimdir.
- PA 11: Bu beyazımsız toz yenilenebilir kaynaklardan üretilmiştir ve aşırı esneklik ve kimyasal maddelere karşı mükemmel direnç ile karakterizedir.
- Camlı PA 12: Bu cam bilye dolgulu poliamid 12 tozu, kopma anında ve yüksek termal yük kapasitesinde çok sertdir.
- Alev geciktiricili PA 12: Polyamid 12 ayrıca bir kimyasal alev geciktiriciye sahiptir ve tipik olarak havacılık ve elektrik mühendisliğinde kullanılır.
- PA 6: Malzeme 120 ° C’ye kadar boyutsal olarak dayanıklı, yorulmaya karşı dirençli ve benzine, yağa ve grese kimyasal olarak dirençli ve bu nedenle özellikle otomobil üretiminde uygulanabilir.
- PA 12 alüminyum: Polyamid 12 toz alüminyum dolgulu, bu yüzden bileşen metalik bir görünüme sahip.
- TPU: Bu termoplastik üretan bazlı elastomer, mekanik strese karşı oldukça dirençli, elastik ve aşınmaya dayanıklıdır.
- PEEK: Peek, 260 ° C’ye kadar yüksek sıcaklıklara dayanabilen yüksek performanslı bir polimerdir ve bu nedenle tıp, havacılık ve motor sporlarında kullanım için önceden tahmin edilmiştir.